Пазлова вінілова плитка: переваги та встановка, етапи та особливості монтажу

Розвиток технологій призвело до появи вінілової плитки для створення покриття для підлоги. Це зручний варіант, такі підлоги можна створювати у приміщеннях різного призначення, площі, конфігурації. Пропонується замовити плитку на FLOORBEST, де є широкий асортимент виробів.

Переваги

Вінілова плитка створюється з кількох шарів, її основу складає полівінілхлорид. Результатом такої конструкції є висока механічна міцність, хімічна інертність. Маючи поверхневий захисний шар, матеріал не пропускає воду, не набухає від вологості і мало схильний до перепаду температур.

Існує безліч варіантів кольорів, візерунків. Плитка може мати гладку або текстуровану поверхню, має приємні тактильні відчуття. Вона зберігає тепло, захищає від шуму і витримує багаторічну експлуатацію без зносу.

Пазлова плитка має по краях фігурні вирізи, що дозволяє вести міцне та швидке з’єднання елементів під час монтажу. Для установки не потрібно розміщувати додаткову підкладку, укладання ведеться прямо на основу, що прискорює процес, робить його дешевшим.

Покриття має високі санітарно-гігієнічні показники, не вступає в реакцію з різними речовинами та рекомендоване для житлових приміщень, дитячих та лікувальних закладів.

Встановлення

Процес монтажу здійснюється в кілька етапів, необхідно враховувати низку вимог, щоб підвищити міцність підлоги та її довговічність. Процедура здійснюється наступним чином:

  1. Визначаються розміри та конфігурація кімнати, її призначення.
  2. З зазначених параметрів підбирається варіант плитки. Для кухонь, ванних кімнат рекомендується варіант із текстурованою поверхнею, щоб менше ковзати.
  3. Ведеться підготовка основи. Воно вирівнюється, навіщо може використовуватися бетонна стяжка, розміщення листів фанери, плит ОСБ, ДСП. Якщо є рівна основа, то закладаються всі дрібні дефекти.
  4. При проведенні монтажу підлога має бути повністю сухою з мінімальним рівнем вологості основи.
  5. Монтаж можна вести лише з’єднуючи плитку торцями та закріплюючи її по краях кімнати плінтусами. Другий варіант, який підходить для кімнати з великою площею, використовує також клейовий спосіб, коли субстанція рівномірним шаром розміщується по всій поверхні.
  6. Починають процес від одного з кутів приміщення від стіни навпроти дверей.
  7. Укладання ведеться рядами, між краєм плитки та стіною залишають термічний зазор, який потім закриється плінтусом.

При необхідності край плитки можна обрізати, це робиться для сторін, що примикають до стін.