Різновиди картин за номерами: що можна знайти у продажу

Порівняно нещодавно з’явилося нове хобі – розфарбовування картин за номерами. Це один із видів творчості, що привертає увагу не лише дорослих, а й дітей із підлітками.

Картина за номерами складається з підрамника з натягнутим на нього полотном, поділеним на пронумеровані фрагменти. Кожен номер має відсилання до певного кольору. Можна замовити картину на https://galychyna.if.ua/analytic/kartini-za-nomerami-yak-suchasniy-trend/ або купити в магазині, який торгує товарами для творчості. У продажу зустрічається кілька видів даного рукоділля:

  • на полотні;
  • картон;
  • дерев’яна дошка.

Оптимальним варіантом для новачків є картина на картоні, так як фарби на нього лягають рівно і якість кольору виходить однорідне, не доводиться кілька разів фарбувати одне місце.

Картина на полотні вимагатиме більше терпіння та уваги. Фарба лягає на нього трохи гірше, ніж на картон і, щоб отримати повноцінну картину, доведеться деякі місця фарбувати кілька разів, досягаючи рівності та однорідності кольору.

Дерев’яне панно підійде досвідченим майстрам та майстриням, оскільки потрібно добре маскувати структуру дерев’яної основи.

Як правильно підійти до вибору картини за номерами

Набори для домашньої творчості відрізняються розміром та ступенем складності. Великі картини складніші у написанні. При виборі набору фахівці рекомендують подумати та вирішити:

  • сюжет, зображений на картині;
  • місце, призначене для готового виробу.

Маючи перелічені критерії, визначення потрібного розміру відбудеться досить швидко. Ступінь складності безпосередньо пов’язана з габаритами. Найчастіше на картинах великих розмірів необхідно промальовувати безліч дрібних фрагментів. Це потребує величезного запасу терпіння. Окремі ділянки доведеться зафарбовувати кілька разів.

Заради справедливості хочеться відзначити, що картини за номерами на полотні, написані досвідченою майстринею або майстром, мають вражаючу схожість зі справжніми творами майстрів. Перед покупкою загляньте в інтернет для прочитання відгуків, а потім купуйте.

Перевагою картин за номерами є можливість розфарбовування в будь-якому порядку, зручному майстру: за кольорами, зафарбувавши спочатку фрагменти одного кольору, потім переходити далі.

Деяким зручніше малювати у напрямку, від лівого кута до правого, від переднього плану до заднього та навпаки. Майстер має право вирішувати самостійно, як творити маленький шедевр.